Uusi koti

Vihdoinkin minulla on aikaa sen verran, että voin naputella tämän selvityksen uudesta kodistamme. Oikeasti olisin voinut tehdä tämän jo viikon verran, mutta on ilmeisesti ollut niin hirvittävän paljon tekemistä, kun en ole ehtinyt kirjoittamaan.

Meillähän siis muutettiin hirmuisella kiireellä, viikko sitten maanantaina saatiin avaimet tassuun ja keskiviikkona oli kaikki tavarat kannettu sisään. Perjantai aamuna pesin lattiat ja laitoin matot lattioille. Oltiin siis ihan supertehokkaita, sillä perjantaina koti näytti oikeasti kodilta ja muutosta ei ollut jälkeäkään. Niin ja molemmat kuitenkin oltiin töissä samaan aikaan, että ei voitu edes keskittyä pelkästään laatikoiden purkuun.

Mutta asiaan….

Loogisinta on varmaan aloittaa sisäänkäynnistä eli eteisestä. Eteisestä voidaankin siirtyä keittiöön.

Tämä on se mihin minä tässä asunnossa rakastuin ja jossa kyllä eniten aikaakin voisin viettää. Erityisesti keraaminen liesitaso ja kiertoilmauuni saivat minun sydämen pamppailemaan. Niin ja ehkä pikkuisen astianpesukonekkin, jonka käytöstä kuulen joka päivä…. En voi käsittää, miksi jättää astioita lojumaan pöydälle, kun on kerran kone joka pesee? 😉 Siis yhdellä veitsellähän voi voidella vain yhden leivän, eikö totta? Prismasta kävin hakemassa puoli-ilmaisia joulukukkia joulun jälkeen. Maksoin tuosta joulutähdestä kaksi euroa. 🙂

Kerrankin on tilaa tehdä asioita keittiössä ja kunnolla työtilaa. Tosin siltikin se mainaa välillä loppua, kun onnistun levittämään tavaroita jokaikiselle pöydälle. 😀 Ensimmäistä kertaa elämässäni minulla on liikaa komeroita keittiössä. Ei nimittäin mitenkään saatu joka kaappia täyteen. Osassa on jopa ihan tyhjiä hyllyjä. 😀

Kylpyhuone oli asunnossa myös yksi vetonaula. Ihastuin suihkukoppiin ja kaapistoihin, sekä kivaan klinkkerilattiaan. Suihkukoppi on tosin ehtinyt aiheuttaa jo ongelmiakin, tai paremminkin lattian kallistukset, jotka on julmetut. Ei nimittäin meinaa minun vanhus pesukone oikein pysyä paikallaan, ja jalatkaan eivät riittäneet kallistuksille, vaan piti askarrella sinne semmosia kumituppoja jalkojen jatkeeksi.

Kylpyhuoneessahan on kolme kaappia. Yhdestä tehtiin lääkekaappi ja suuresta pariovellisesta kaapista minun kaappi. Isäntä sai semmoisen yhden nurkan kaapista. Minä pinoilin tavaroitani päällekkäin…. Mitenkä voikaan ihmisellä olla niin monta purkkia? :O

Meidän pikkuruistakin pikkuruisempi saunamme. Kiukaan molemmin puolin on siis tuollaiset samanlaiset penkit ja tässä saunassa saunotaan nenäkkäin. Sähkösaunaksi tämä kuitenkin ajaa asiansa ja lisää sähkölaskua…. :S

Minun oli ihan pakko saada tämmöinen saunasiili istumaan meidän saunaan. Saunasiiliä täytyy ennen saunomista ruokkia semmoisella liemipitoisella eväällä, niin se jaksaa tuoksua hyvälle saunomisen ajan. 🙂

Jotta meillä ei olisi liian vähän leluja saunassa, niin saatiin tämmöinen kiuas suihkulähde joululahjaksi isännän vanhemmilta. Hieman ehkä vaatisi vielä hiomista asettelu, sillä se ei ihan täydellisesti vielä toimi. Ideahan on se, kun Sisukkaan täyttää vedellä purskauttaa se ne sihisten tuota putkea pitkin ilmaan, aivan kuten suihkulähde.

Tässä huoneessa käydään lähinnä nukkumassa ja säilytetään kaikki sellaiset tavarat, mitkä ei muualle sovi. 🙂 Ei vainenkaan, minusta on ihanaa, kun on oikeasti makuuhuone, eikä esimerkiksi vieraat istu sängyn päällä kuten edellisessä asunnossa.

Tämä kirjahylly muutti asunotoomme keskustasta ja nykyisin se näyttää enemmän minun kirjahyllyltäni kuin isännän johtuen kirjoista ja Aalto maljoista. Tokihan Markollakin on kirjoja, joo, ehkä kaksi ja loput on sitten sarjakuvia. 😉 Siellä on sulassa sovussa minun Twilightit ja PHP- kirjat (mitä ne sitten ikinä onkaan, mutta semmoisia siellä on monta!!)

Tässä olisi sitten meidän olkkarimme. Sohva halutaan joskus tulevaisuudessa vaihtaa, kunhan vähän rahaudutaan. Muutoin tähän ollaan oikein tyytyväisiä. Ihanasta nojatuolista voidaan kiittää ihania ihmisiä, joilta saatiin tuoli ihan ilmaiseksi. Maton kävin noukkimassa mummolan ulkoliiteristä, sillä arvelin sen käyvän loistavasti sisustukseen. Kesäksi se saa kyllä kyytiä, sillä kesällä ei missään nimessä saa käyttää villamattoja lattialla… (Tätä joutuu varmasti vielä selittämään… :P) TV-tason alustasta tuli karmiva johtohelvetti. Tosin minun ihana otukseni piilotti johdot nätisti, sillä minä meinasin jo saada ahdistuskohtauksen siitä johtomäärästä, mitä tuonne pöydän alle upposi. Tosin sinne piti tunkea kolme konsolia, Elisaboksi, verkkokiintolevy ja modeemi. Nyt siellä on vielä Wii:tä varten yksi ylimääräinen ulkoinen. Niin ja ULKOvalojen virtajohto menee myös sinne….

Last but not least, meidän superiso lasitettu parveke, jossa me aiotaan asua koko kesä! Tosin auringonpaisteesta ei tarvitse parvekkeelle haaveilla, sillä puutavaraa on sen verran edessä.

Tämmöinen koti ja tämän näköiseksi se laitettiin (lue: minä ohjeistin mikä tulee mihinkin ja niitä kiltisti noudatettiin). Ollaan molemmat tykästytty tähän asuntoon ja tuskin tullaan tästä ihan heti mihinkään lähtemään. Myös autotalli on sellainen asia, mikä on aivan loistojuttu. Yhtenäkään aamuna ei ollu jouduttu raapimaan ikkunoita ja pölistelemään lumia auton päältä. Mikä parasta se kuuluu vuokraan, niin ei tule siitä edes ylimääräisiä kustannuksia. 🙂

Palaan asiaan vielä piakkoin, sillä minulla on myös muutama muu asia mieleni päällä, mutta halusin pyhittää tämän postauksen vain ja ainoastaan uudelle kodillemme. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>