Keittiö haaveita

Viime viikonloppuna meillä kävi meidän yksi ystäväpariskunta istumassa iltaa ja mieleeni painui kommentti keittiöstä, ”Oih, onpa sinulla ihanan paljon tilaa!”. En voi olla miettimättä mimmoinen putura heidän keittiönsä on (ovat juuri muuttaneet saman katon alle, niin en ole vielä kyläillyt heillä). Omasta mielestäni keittiöni on järkyttävän pieni, niin pieni, ettei siellä juuri huvita mitään kummoisia ruokia vääntää. Olen asunut asunnossani nyt puolitoista vuotta ja tuona aikana olen leiponut kerran sämpylöitä ja kerran muffinseja. Erilaisia piirakoita olen tehnyt useamminkin, sillä ne eivät juuri pöytätilaa valmistuksessa vie. Kertaakaan en ole tehnyt pikkuleipiä tai leiponut leipää, jota edellisessä asunnossani tein säännöllisesti. Jossain vaiheessa leivoin kaiken leivän itse, enkä ostanut kaupasta sitä lainkaan. Myöskään ”parempaa” ruokaa en ole asunnossani laittanut kuin kerran. Viime kesänä innostuin tekemään valkoviini-parmesaani risottoa, ratatouillea ja fetalla ja paprikalla kuorrutettuja broilerin rintafileitä. Yksinkertaisesti ei huvita tehdä keittiössä mitään, kun jo perinteisen vihersalaatin tekeminen on välillä haastavaa, kun työtilaa ei ole nimeksikään. Varsinkin jos tiskialtaassa sattuu olemaan vähän tiskiä, ei ruuanlaitosta kertakaikkisesti tule mitään, ennen tiskausta.

Nyt on kuitenkin tulossa muutos tähän. Minulla on tulevaisuudessa ruuanlaittajan unelmakeittiö. Olen jo suunnitellut mitä kaikkea voin laittaa, kun kerrankin on tilaa. Suunniteltiin ja menua tupareihinkin. Uutta vuotta olisi jo tarkoitus ottaa vastaan omassa uudessa kodissa, kera muutaman ystävän. Uutena vuotena ei mitään gourmet ruokia kokkailla, arveltiin lähinnä pysyä meksikolaisella linjalla tai tehdä omatekoisia hampurilaisia. Minua kyllä hieman himottaisi myös pikkuisen leipoa ja kehitellä joku jälkkäri, mutta taitaa aika verottaa sen verran, etten mitenkään ehdi. Olen nimittäin töissä vielä uuden vuoden aattona ja jos koko viikko on tehty muuttoa, niin saattaa olla, että minun aika menee tavaroita järjestellessä. Viimeksi meni tavaroiden purkamiseen kolme päivää….. Tosin olin välillä koulussa.

Minä alan ehkä olla vähän turhan innoissani tästä muutosta, minun mielestä kun kaiken pitäisi tapahtua nyt heti, eikä missään nimessä saisi ainakaan joutua odottamaan. Nyt näyttäisi siltä, että avaimet saadaa maanantaina. Isännän mielestä saunan joutuu käymään testaamassa jo silloin maanantaina. 😀 No siinä voi samalla kantaa tavaroita sisälle ja kylpeä lopuksi. Ihanaa, minulla ei ole koskaan ollut asuntoa jossa on oma sauna (tai semmoinen keittiö…). En millään malttaisi odottaa, että pääsen ottamaan kuvia ja laittamaan ne tänne (tai siis minä sanon mistä ne kuvat otetaan ja joku muu ottaa ne kuvat minulle…. (miksi tehdä itse sellaista, minkä joku muu tekee paremmin?;)))

Kaksi yötä jouluun. Minä tosin availen joululahjani vasta 26. päivä, sillä me vietetään vasta silloin joulua yhdessä. Tai vietetään ja vietetään, minä tuskin osaan tehdä muuta, kuin apinan raivolla pakata tavaroita laatikoihin ja jätesäkkeihin. Nyt jo asunta näyttää enemmän laatikkomereltä, kuin kodilta. Onneksi on vain ensimmäinen kerros mihin niitä tavaroita kannetaan…. 😀

Ai niin, minulle eilen laitettiin tuollaisia söpöjä lumihiutaleita tippumaan. 🙂 Olisin halunnut jouluisemman teemankin, mutta valitettavasti ne eivät ihan toimineet niin kuin minä olisin halunnut, niin tyydyin vain lumihiutaletuunaukseen.

Loppuun vielä kaunein joululaulu ikinä, joka jaksaa koskettaa joka kerta. Tämä nyt ehkä vähän raskaampi versio siitä, mutta silti kuulostaa hyvälle.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Afx-62sCmJ4[/youtube]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>