Day 16 – Your favourite movies

Uuuuh… Tämä on ihan kamalan vaikea tehtävä!! En mitenkään voi muistaa kaikkia lempparielokuviani. Ensimmäiseksi on mainittava ihan ehdottomasti Twilight-saaga (ihan jo siitä syystä, että tiedän joltain nousevan pienen savuvanan korvista, kun tätä lukee… ;P). Muita hyviä elokuvia on käytännössä kaikki leffat missä Bruce Willis näyttelee. Oi, kyllä! Voisin katsella sitä kaljua kerralla pidempäänkin. (Tosin JÄÄTÄVÄ pettymys oli tämä Expandables, olin varma, että kuolen sinne elokuvasaliin niihin Syltyn verisuoniin…) Muita mainitsemisenarvoisia ovat sitten Nicolas Gagen elokuvat ja Arskan elokuvat. (Eilen sain kuulla olevani sairas, kun tykkään siitä miehestä.. :O Minusta siinä ei ole mitään outoa!)

Joskus uppoaa semmoinen romanttinen hömppäkin, kuten Mamma Mia!, jossa on pakko laulaa mukana jokaisen kappaleen kohdalla. Myös Blackjackista kertova 21 on mielestäni katsominen arvoinen pätkä. Pirates of the Caribean leffat ovat myös sellaisia, joita jaksaa katsoa useamminkin kuin vain kerran.

Piirretyt ovat myös lähellä sydäntäni (jos se nyt joltakulta on vielä jäänyt huomaamatta, kotona odottaa nytkun Basil Hiiri – mestarietsivä, Pocahontas ja muutama muu katsojaansa. Isäntä ei jostain syystä jaksa oikein innostua ja nauraa samalla lailla näille elokuville :P). Kaikkien aikojen lempparianimaatiot ovat aivan varmasti Monsterit Oy ja WALL-E. Kananlentokin oli huvittava. Eniten minua kiehtoo animaatioissa niiden huumori, joka on puoliksi muksuille ja poliksi aikuisille. Härskit läpät on sievästi naamioitu lasten silmien edestä. (Huomasin juuri, että ensi vuonna tulee Monsterit Oy 2, jonka ehkä joutuu käymään pakon edessä katsomassa…)

Olen myös saanut kosketuksen Bollywood elokuviin, jotka ovat joskus dramaattisempia ja viihdyttävämpiä kuin Hollywood elokuvat. En ole koskaan nauranut niin paljon kuin Munna Bhai M.B.B.S elokuvan aikana tai itkenyt yhtä paljon kuin Dil Chahta Hai elokuvassa. Minulta löytyy molemmat, jos jotakuta nämä elokuvat enempi kiinnostavat. Kummassakaan ei tosin oli suomisubeja, mutta jos enkku taipuu, niin lupaan hyvän elokuvanautinnon. Myös Lagaan on loistava Bollywood leffa, ja noh siinä on Amir Khan. Hirveästi enempää ei varmaan tarvitse sanoa, kuin että sitä voisi katsella huonommankin elokuvan verran (näyttelee myös Dil Chahta Hai:ssa). Hyvät naurut saa myös Apne Sapne Money, Money, jonka tunnari jää takuuvarmasti soimaan päähän.

Kuten voi huomata, minä tykkään hyvin monelaisista ja erilaisista elokuvista. Ainoa mikä ei oikeastaan uppoa on kauhuelokuvat ja oikein supertaiteelliset pläjäykset, joissa joutuu käyttämään liikaa aivonystyröitään ymmärtääkseen elokuvan kulun edes auttavasti.

Tällä hetkellä odottelen Eclipse:ä DVD:lle ja Harry Potterin viimeisen kirjan ensimmäistä puolikasta leffateatteriin. Meillä olisi myös muutama leffaliput käyttämättä (isäntä ei kuulemma aio kumpaakaan noista elokuvista lähteä katsomaan, jännä juttu sinänsä. :D), niin ollaan arveltu, josko käytäisiin katsomassa Napapiirin sankarit ja Vares kolmonen. Napapiirin sankareitten juoni kuulosti hyvälle ja sen on ohjannut Dome Karukoski, jonka aikaisemmista töistä olen tykännyt kovasti. Varsinkin Tummien perhosten koti oli huippu, vaikkakin synkkä ja osin raakakin (tulossa btw CDON.com:sta minun luo piakkoin). Ensimmäinen Vares oli meidän molempien mielestä hyvä ja ah, siinä on Juha Veijonen! Kakkos osaa pitkään metsästettiin ja nyt sekin on matkalla CDON.com:ista kotiinpin. Kolmoselle on kovat odotukset, sillä siihen on mitä ilmeisemmin vaihdettu Juha Veijosen tilalle Antti Reini. En tiedä miten kestän tämän menetyksen….

Eiköhän tässä näistä minun elokuvamieltymyksistä tällä kertaa ihan riittävästi ole juttua. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>