SM-liigan uudet säännöt

Näillä uusilla säännöillä en suinkaan tarkoita niitä uudistuksia, jotka ovat tulleet juuri, eli kaksi mainostaukoa per erä ja että kokoonpanossa saa olla vain 19 pelaajaa, vaan minulla olisi muutama uudistusehdotus SM-liigalle. Ensinnäkin minun mielestä on äärimmäisen typerää, että, vaikka rangaistusaitiossa voi olla kerralla vaikka kolmekin heppua, niin silti kentällä on kolme pelaajaa. EI NÄIN. Minun mielestä kentällä pitäisi olla silloin vain kaksi pelaajaa. Eihän se vastapuolen vika ole, jos ovat jäähyjä itselleen kerralla niin paljon haalineet. Minua ei haittaisi vaikka kentällä ei olisi yhtään pelaajaa maalivahdin lisäksi. Ainakin tulisi niitä maaleja. Erään henkilön mielestä tämä ehdotus oli naurettava, suorastaan hulvaton…

Toisen uudistuksen haluaisin hyökkäykseen. Itse asiassa luulinkin sen olevan sääntöuudistus, ennen kuin minulle kerrottiin, että se on vain KalPa:n pelityyli. Oho, hups. Enhän minä(kään) ihan kaikkea voi tietää. 😉 Eli siis minun mielestä kaikki voisivat pelata samalla tavalla, että jos kiekko hyökkäyksen jälkeen puretaan siniviivan yli, pitäisi sitä kiekkoa käyttää omalla puolella. Varsin toimivaa näytti olevan ja tilaakin oli enempi, kun tällä tavalla aloitettiin uusi hyökkäys. Luulen, että kauden aikana pystyn vielä luomaan muitakin uudistuksia SM-liigan sääntöihin tai no miksei niitä voisi käyttää muissakin peleissä. Nykyiset säännöt voi käydä tarkistamassa täältä.

Sitten joku roti pitäisi olla siinä, minkälaisia ihmisiä valitaan selostamoon ja kommentoimaan pelejä. Ainakin tänään Tappara-KalPa pelissä oli ihan aivottomia ihmisiä selostamossa. Tulinkin siihen tulokseen, että olisin hoitanut sen(kin) asian huomattavasti paremmin. Takertuivat lillukan varsiin ja eivät osanneet kannustaa oikeaa joukkuetta.

Tuomarointi oli myös yhtä huonoa kuin selostus. Senkin olisin hoitanut kotiin paljon mallikkaammin. Tuomari vihelteli Tapparan hyväksi, kun vain KalPa:n pelaaja sattui seisomaan vieressä, kun tapparalainen meni nenälleen. Kai me ollaan hyvin syyttömiä siihen, että Tapparan pojilla on tasa-paino ongelmia.

Loppu hyvin, kaikki hyvin. Tappara jyrättiin (jälleen) ja KalPa voitti kaikki pisteet kotiin. Ahonen pelasi jälleen loistavasti. <3 Vähän meinasi Tampereella hallin jää olla heikossa kunnossa, mutta se ei haitannut poikien työskentelyä. 🙂

Minun kanssa jääkiekon katsominen näköjään herättää varsinkin miespuolisissa henkilöissä hieman hilpeyttä… Siitä kuulin ihan jonkin kerran tänään. Mutta onko väärin jos vaan vähän kritisoi? 😛

terv. tuleva Valmentaja-Erotuomari-Selostaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>